Nezir Pivić mandatar za formiranje nove Vlade ZDK

Izvršni odbor Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona (SDA ZDK) na sjednici održanoj jučer u u Zenici analizirao je i potvrdio kandidate koje su gradske i općinske organizacija SDA iz ZDK kandidovale za budućeg premijera i članove nove Vlade ZDK.

Za mandatara za sastav nove Kantonalne vlade IO KO SDA ZDK, na prijedlog GO SDA Zenica, predložen je Nezir Pivić.

Na istoj sjednici IO KO SDA ZDK predložio je i ostale kandidate za resore kojima će upravljati kadrovi SDA ZDK. Predloženi su sljedeći kandidati:

  • resor obrazovanja, na prijedlog OO SDA Kakanj, Mirza Mušija,
  • resor unutrašnjih poslova, na prijedlog GO SDA Visoko, Emir Vračo,
  • resor poljoprivrede, na prijedlog OO SDA Tešanj, naknadno će biti predložen,
  • resor pravosuđa, na prijedlog KO SDA ZDK, Nebojša Nikolić.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo, nakon detaljnih analiza i sranačkih procedura na nižim nivoima, odabrali kadar koji će biti dio nove Vlade ZDK. Izabrali smo vrlo kvalitetan kadar, budućeg premijera i ministre koji sigurno znaju odgovoriti zadatku i koji će, bez sumnje, zajedno sa našim partnerima, Zeničko-dobojski kanton učiniti ugodnim mjestom za život. Također ne sumnjam da će nova Vlada biti i na usluzi i našoj poslovnoj zajednici koja je definitivno kičma privrede u Federaciji BiH što svakako moramo zadržati, nagalsio je Miralem Galijašević“, predsjednik KO SDA ZDK.