Nogometaši Krivaje okončali pripreme u Luksemburgu – bez poraza na pet utakmica [FOTO]

NK Krivaja iz Zavidovića sinoć je kompletirao petodnevne mini pripreme za novu sezonu koje su održane u Luksemburgu.

Krivaje je uzela učešće u Brasseire Simon kupu koji se igrao u luksemburškom Wiltzu, a gdje su u četvrtak s dva remija zauzeli drugo mjesto u grupnoj fazi, pa su jučer razigravali za plasman s drugoplasiranim ekipama iz preostale tri grupe.

Susreti razigravanja igrali su se po pola sata, a u prvom susretu jučer Krivaja je odigrala utakmicu bez golova protiv ekipe Rambrouch, da bi u preostala dva susreta odigrala efikasno i zauzela peto mjesto.

Protiv Gilsdorfa rezultat je bio 2:0 u korist Krivaje, a pogađali su Adin-Asim Sojkić i Anes Muratović. U posljednjem susretu Krivaja je napunila do vrha mrežu ekipe Clervaux, a rezultat je bio 5:0. Adin-Asim Sojkić je ponovo bio strijelca prvog gola, a u listu strijelaca su se još upisivali Meris Gluhić. Mirsad Šijerkić, Amel Šogolj i Anes Muratović.

Povratak ekspedicije Krivaje u Bosnu i Hercegovinu se očekuje sutra u poslijepodnevnim satima, a zavidovićka ekipa nastavlja s pripremama za novu sezonu i u planu je odigravanje još nekoliko prijateljskih susreta.