Nogometaši Žepča s igračem manje savladali Moševac [FOTO]

Momčad NK Žepče 1919 danas je na Gradskom stadionu savladala NK Moševac u meču 20. kola Druge lige FBiH – Centar s minimalnih 1:0.

Nogometaši Žepča su iskoristili opuštenost gostujućeg sastava u uvodu utakmice, te su već poslije pet minuta igre golom Petra Perkovića došli do prednosti.

I nakon perioda ujednačene igre, situacija se pogoršala po domaći tim. Igrala se 25. minuta kada Ahmed Badnjar u razmaku od nekoliko sekundi dobija dva žuta kartona, prvi zbog prekršaja, a potom i zbog šutiranja lopte tokom prekida, te Žepče ostaje sa 10 igrača.

Na poluvrijeme se otišlo s 1:0, a uprkos nekoliko prilika na obje strane mreže su mirovale i u drugom poluvremenu, te su bodovi na kraju zasluženo ostali u Žepču.

S današnja tri boda Žepče ima 25 koliko je imao i Moševac prije ovog kola, te se ove dvije ekipe nalaze na diobi devetog mjesta.

Naredno takmičarsko kolo je na rasporedu već u srijedu. Žepče će ponovo biti domaćin, a ovoga puta će gostovati vrlo dobra ekipa Koline, dok će Moševac ugostiti visočku Bosnu.