Nogometaši Žepča u (ne)mogućim uslovima savladali Borac

Nogometaši NK Žepče 1919 danas su pred domaćom publikom nadigrali FK Borac u susretu 28. kola Druge lige FBiH – grupa Centar rezultatom 3:1.

Domaći su nakon prvih 45 minuta imali prednost od 2:0, a dvostruki strijelac je bio Ali Babić, koji je pogađao u 16. i 36. minuti susreta.

Na pauzi između dva poluvremena počela je da pada jaka kiša popraćena i snažnim vjetrovima, što je uslovo za igru učinilo nemogućim.

Natopljen teren je pomogao gostima kada je jedan od nogometaša Žepča “proklizao” u svom kaznenom prostoru i napravio penal, a koji je u gol pretvorio  Nedim Subašić u 53. minuti za 2:1.

Ubrzo je glavni sudija Senad Šišić prekinuo igri zbog vremenskih uslova.

Iako je nastavila padati snažna kiša, igrači su se kroz desetak minuta vratili na teren obzirom da bi eventualni duži prekid značio i ulazak u večernje sata te nemogućnost završetka utakmice.

Obje ekipe su pokušavale napraviti prilike po natopljenom terenu, no realizacija je izostala.

Ključni trenutak se dogodio u  84. minuti susreta, a kada je Andrej Jurić uputio dalekometni udarac, koji ispada iz ruku golmana Borca, te završava u golu za konačnih 3:1.

Za Žepčake je ovo bila 12. pobjeda u sezoni poslije koje imaju 39 bodova, te su po broju bodova izjednačili s današnjim rivalom, a za Borac je ovo bio 11. poraz u sezoni.

Iste ekipe će snage odmjeriti ponovo u Žepču ove srijede, u susretu polufinala Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

U narednom kolu Borac dočekuje Ilijaš, a Žepče gostuje Igmanu, dok će Žepčaci ligašku sezonu završiti mečom protiv prvaka Famosa, a Borac gostovanjem u komšijskom derbiju protiv Usore.