Nogometaši Žepča u završnici ostali bez pobjede protiv Rudara, Nemila stigla do prvih bodova

Jučer su odigrane četiri utakmice Druge lige FBiH – Centar u nogometu, a zabilježene su tri pobjede domaćih ekipa i jedan neriješen rezultat.

Jedina gostujuća ekipa koja je osvojila bod tokom jučerašnjih bodova jeste Žepče 1919, a Žepčacima je jako malo nedostajalo da dođu do punog plijena u Brezi. Dražen Jukić je u 29. minuti donio vodstvo gostima, a bod za Rudar je spasio Vedad Gljiva u 88. minuti utakmice koje je bio strijelac za konačnih 1:1.

Momčad Nemile je stigla do prve pobjede u ovoj sezoni, a gol odluke u meču protiv Ilijaša je postigao Hadis Krehmić u 81. minuti. Istim rezultatom je u Jelahu Borac savladao visočku Bosnu u derbiju kola, a jedini gol je djelo Osme Nuhanovića.

Jučer je i Famos sa 2:0 savladao Usoru, pa je ekipa iz Hrasnice tako zadržala maksimalan učinak i još jedanput pokazala da je ozbiljan kandidat za prvo mjesto u ovoj sezoni.

Danas su od 17 sati na programu i preostale četiri utakmice. Kolina će dočekati Krivaju, dok Natron gostuje na Ilidži ekipi Igmana. U Maglaju se sastaju Moševac i Mošćanica, a u Sarajevu Baton i Unis.

Rezultati i parovi 2. kola:

Subota, 26.8.2023:
FK Borac – NK Bosna 1:0
FK Rudar – NK Žepče 1919 1:1
NK Nemila – NK Ilijaš 1:0
FK Famos – NK Usora 2:0

Nedjelja, 27.8.2023:
NK Kolina – NK Krivaja
NK Moševac – FK Mošćanica
FK Igman – NK Natron
FK Baton – FK Unis