Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH: Želim da uvijek budemo ponosni na svoju domovinu

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je čestitku u povodu 1. marta – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U čestitki navodi:

Svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i cijene našu domovinu, uvijek trebaju biti ponosni na historijski kontinuitet naše države. Vjerovali smo u našu zemlju i kada je bilo najteže, a opstala je i preživjela kada je malo ko vjerovao da će se to desiti. Međunarodno priznanje naše države koje je uslijedilo nakon glasanja za nezavisnost BiH, činjenica je koja se mora uvažavati, ali i obaveza svima nama da čuvamo i razvijamo svoju domovinu.

Želim da nam iskazano opredjeljenje građana za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive, na referendumu 29. februara i 1. marta 1992. godine, bude obaveza da trebamo čuvati njen suverenitet i teritorijalni integritet, te vrijednosti i prava svih njenih građana i naroda.

Na tom putu neophodno je i da nastavimo ulagati u našu ekonomiju, koja će omogućiti bolji život građanima, ali i uslove za razvoj zemlje. Samo jaka ekonomija garant je sigurnosti i stabilnosti, i to je put kojim moramo ići i kojim se, na kraju krajeva, iskazuje i patriotizam.

Posebno želim poručiti mladim ljudima da su najveća snaga koju ova zemlja ima. Uz  njegovanje historijskih tekovina domovine, njihova vjera da ova zemlja može i treba brže krenuti ka razvoju, upravo je put kojim se čuva država i njena nezavisnost, te gradi budućnost.

Svima koji nose ovu zemlju u srcu, posebno onima koji su je u najtežim vremenima branili,  želim sretan Dan nezavisnosti BiH, uz najiskrenije želje za bolju budućnost jedine nam domovine i svih njenih građana i naroda.