Objavljen poziv za dodjelu sadnica jagode i maline i sredstava za nabavku repromaterijala

Općina Zavidovići je objavila Javni poziv poljoprivrednicima za odabir korisnika projekta za dodjelu sadnica jagode i maline, sredstava za nabavku repromaterijala za proizvodnju jagode i maline, pedološku analizu zemljišta i stručna predavanja za korisnike pomoći u sadnji i uzgoju jagode i maline.

Realizacija ovog projekta podrazumijeva podršku poljoprivrednim proizvođačima u nabavci poljoprivrednog paketa za proizvodnju jagode na površini od 1000 m² za deset korisnika i nabavku poljoprivrednog paketa za proizvodnju maline na površini od 1000 m² za deset korisnika, određene pedološke analize zemljišta i edukaciju poljoprivrednih proizvođača, praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnih lica.

Po javnom pozivu će biti izabrano 20 korisnika pomoći i to deset korisnika za sadnju i uzgoj jagode sorte Kleri (Clery) i deset korisnika za sadnju i uzgoj maline sorte Vilamet (Wilamett).

Projekt se finansira iz sredstava Caritasa Švicarske u podršci dodjele sadnica jagoda i malina, plaćanja analize zemljišta i obezbjeđivanje stručnih lica za predavanje o temi uzgoja jagoda i malina, dok će Općina Zavidovići obezbijediti sredstva do maksimalnih 500 KM po svakom odabranom korisniku kao pomoć u nabavci opreme i repromaterijala za proizvodnju jagode i maline.

Ovaj projekt ima za cilj stvaranje određenih prihoda i radnih mjesta u poljoprivredi na području općine Zavidovići a generalno se provodi na nivou Bosne i Hercegovine.

Prijavu/zahtjev za javni poziv mogu podnijeti fizička lica sa prebivalištem na području općine Zavidovići koja ispunjavaju kriterije javnog poziva.

Javni poziv je otvoren 10 radnih dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči Općine Zavidovići i službenoj web stranicu Općine Zavidovići tj. do 26.7.2021. godine.

Kompletan tekst javnog poziva požete preuzeti ovdje.