Objavljen poziv za predlaganje dobitnika priznanja Počasni građanin Grada Zavidovići

Grad Zavidovići je objavio Javni poziv za podnošenje inicijativa za predlaganje dobitnika priznanja Počasni građanin Grada Zavidovići.

Priznanje se dodjeljuje u povodu 15. septembra – Dana Grada Zavidovići, a poziv je otvoren do 14. augusta 2023. godine.

Počasni građanin Grada Zavidovići je priznanje koje Gradsko vijeće Zavidovići dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine i stranim državljanima koji su u dužem vremenskom periodu vodili aktivnosti i poduzimali konkretne radnje u pravcu afirmacije Grada Zavidovići, koji su konkretnim radnjama i djelovanjem doprinosili razvoju Grada Zavidovići u određenim poljima privrednog i društvenog djelovanja.

Počasni građanin može biti lice koje se aktivno zalagalo i uspješno djelovalo na polju poboljšanja međunacionalnih odnosa, ljudskih prava i sloboda, vjere i kulture, demokratskih tekovina, humanosti, solidarnosti, razvoja privrede i zapošljavanja i drugim poljima kojima se stvaraju uslovi boljeg življenja.

Priznanje Počasni građanin Grada Zavidovići može se dodijeliti svake četiri godine najviše u jednom primjerku, a isto se ne može dodijeliti osobama sa prebivalištem u Gradu Zavidovići.

Više informacija o pozivu i načinu prijave prijedloga je moguće pronaći na internet stranici Grada Zavidovići.