Odigrane utakmice 6. kola u Centru, bez golova u maglajskom derbiju

Danas je kompletirano 6. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar. Četiri utakmice se odigrane jučer, a isto toliko je bilo na programu danas.

Nogometašima Nemile nije pretjerano smetao težak teran i kiša koja je neprestano padala, a pred svojim navijačima su sa 4:1 savladali Unis. Amir Mašić, Alem Kadić, Enis Ismić i Nudžeim Imamović redom su pogađali za domaće, dok je u završnici utakmice Anadin Kozić postigao utješni gol za goste iz Vogošće.

Isti rezultat je bio i na Ilidži, a gdje je Mošćanica savladala Žepče 1919. Kemal Inajetović je pogađao dva puta iz penala, s bijele tačke je i Kristijan Jukić postigao jedini gol za goste, dok su se za domaće u listu strijelaca još upisali Tarik Hasančić i Anel Zunđa.

Zanimljivo, rezultat 4:1 je zabilježen i u Hrasnici, a gdje je Famos nadigrao Borac. Faris Đelilbašić, Salih Viteškić te dvaput Emin Trnka su bili strijelci golova za Motoriste, dok je jedini gol za ekipu iz Jelaha postigao Harun Jupić.

Momčad Bosne se s punim plijenom vratila iz Breze, a visočki tim je bio bolji od Rudara rezultatom 1:2. Tarik Hindija i Almin Buza su postigli pogotke za Bosnu, dok je strijelac za Rudar bio Dženan Ćosić.

Danas je u Zavidovićima Krivaja savladala Ilijaš rezultatom 2:1. Mirsad Šijerkić i Ahmed Badnjar su pogađali za domaće, dok je strijelac za goste bio Kenan Helać.

Iako se očekivalo puno više, derbi na Gradskom stadionu u Maglaju između Moševca i Natrona nije ponudio puno, barem u rezultatskom smislu, te je susret završen bez pogodaka.

Bez pobjednika je bilo i u Sarajevu, gdje je prvoplasirani Baton ugostio Igman. Amar Lukovac i Sanin Omerbašić su bili strijelaci za Baton, dok su za Igman pogađali Adin Sadović i Armin Mujezin.

S punim plijenom iz Ustikoline se vraća Usora, a koja je savladala domaću ekipu Koline rezultatom 2:4. Denis Čomor i Armin Polovina su bili strijelci za Kolinu, dok su pobjedu Usori donijeli Irmin Okić i Zoran Bešlagić koji su pogađali po dva puta.

Rezultati 6. kola:

NK Nemila – FK Unis 4:1
FK Famos – FK Borac 4:1
FK Mošćanica – NK Žepče 1919 4:1
FK Rudar – NK Bosna 1:2

NK Krivaja – NK Ilijaš 2:1
NK Moševac – NK Natron 0:0
FK Baton – FK Igman 2:2
NK Kolina – NK Usora 2:4