Odigrani mečevi 4. kola Kantonalne lige ZDK

Jučer su na nogometnim terenima u našem kantonu odigrane utakmice 4. kola Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Nogometaši Novog Šehera doživjeli su minimalan poraz na domaćem terenu, a pogotkom Huse Muminović Napredak je došao do tri boda.

Najefikasniji meč je odigran u susreti visočkih rivala, a Zmaj je kao gost sa 2:5 savladao ekipu Liješeve. Mahir Bajrić je postigao het-trik za pobjednički tim uz po jedan pogodak Nermana Mušinbegovića i Elmira Puščula, dok su za domaće pogađali Hasan Husejnović i Harun Agić.

Borac je na Kamberović polju savladao Pobjedu sa 3:1. Aldin Sivac, Danijel Akrapović i Erman Selimović su bili strijelci za tim iz Tetova, dok je za goste jedini gol postigao Dalibor Michellini.

Ekipa Vareša je na domaćem terenu prokockala dva gola prednosti protiv Steel Citya. Nakon autogola gostiju u prvoj minuti, domaći su brzo preko Amera Mehmedovića uduplali prednost, no gosti iz Zenice su preko Sanjina Subotića, Albina Biloglavića i Nasudina Smrike stigli do preokreta i pobjede rezultatom 2:3.

Momčad Fortune je gostujućom pobjedom protiv Proletera sačuvala maksimalan učinak, a konačan rezultat je bio 1:4. Irnis Kubat, Almedin Pjanić, Sani Salijević i Tarik Huzbašić redom su pogađali za Fortune, dok je Luka Mandić bio strijelac za domaći tim.

Rezultati 4. kola:

NK Novi Šeher – NK Napredak 0:1
NK Napredak – NK Fortuna 1:4
FK Liješeva – NK Zmaj 2:5
FK Borac – NK Pobjeda 3:1
NK Vareš – NK Steel City 2:3