Odigrani mečevi 7. kola Kantonalne lige ZDK, smjena na čelu tabele

Jučer su na zelenim terenima u našem kantonu odigrani mečevi 7. kola Kantonalne lige Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, a na svih pet duela slavile su domaće ekipe.

Kolo je počelo na Tešanjci, a gdje je Pobjeda golom Haris Halilovića savladala Fortunu sa minimalnih 1:0, te tako nanijela prvi poraz zeničkoj ekipi u ovoj sezoni.

Kiks Fortune je iskoristio sastav Steel Citya, a koji je sa 8:0 deklasirao Novi Šeher i preuzeo čelo tabele. Sanjin Subotić i Aldin Kubat su bili dvostruki strijelac, a po jedan gol su dodali Denis Imamović, Haris Čajlaković, Nasudin Smriko i Muhamed Kadrić.

Nakon poraza Fortune na drugo mjesto se probila ekipa Zmaja, uz isti broj bodova kao Steel City, a koja je sa 4:2 bila bolja od Proletera. Mahir Bajrić je dvaput bio strijelac za visočki tim, po jednom su pogodili Muhamed Brodlić i Elmir Puščul, dok su strijelci za goste bili Admir Kondžić i Deni Čaušević.

U Visokom je slavila i ekipa Liješeve, a koja je sa 3:1 porazila Borac. Hasan Husejnović, Faruk Lemeš i Harun Agić su svojim golovima donijeli pobjedu Liješevi, dok je jedini gol za goste iz Tetova postigao Jasmin Smriko.

Napredak je u Šijama bio siguran protiv Vareša sa 4:1. Belmin Ljevaković, Arnes Hasanić te dvaput Enid Ljevaković su postizali pogotke za domaći sastav, a Belmin Šehić je bio strijelac za goste.

Poslije sedam kola Steel City je na čelu tabele sa 17 bodova, koliko ima i Zmaj uz nešto slabiju gol razliku. Fortuna je treća s bodom manje, a slijedi Liješeva sa 13 bodova.

Rezultati 7. kola:

NK Pobjeda – NK Fortuna 1:0
NK Steel City – NK Novi Šeher 8:0
NK Zmaj – NK Proleter 4:2
NK Napredak – NK Vareš 4:1
FK Liješeva – FK Borac 3:1