Odigranja posljednja utakmica 30. kola Druge lige FBiH – grupa Centar

Danas je odigrana i posljednja utakmica 30. kola Druge lige BiH – grupa Centar, čime je zvanično okončana takmičarska sezona.

U posljednjem meču kola, bez naročitog rezultatskog značaja, u Sarajevu su danas Baton i Bosna podijelili bodove odigravši 1:1. Alem Kulovac je bio strijelac za domaće, dok je bod Visočacima obezbijedio Tarik Hindija.

Bosna je tako završila kao petoplasirana sa 45 bodova, dok je Baton sedmi sa 42 bodova, koliko ima i šestoplasirani Borac, te osmoplasirana momčad Žepča 1919.

Ekipa Famosa će kao prvak nastupiti u play-offu za ulazak u Prvu ligu FBiH, dok bi naredne sezone u Centru trebale nastupati dvije kakanjske ekipe, Rudar i Mladost, koje su ispale iz Prve lige BiH.

Naredne sezone nećemo gledati duel dva Rudara, obzirom da je onaj brezanski napustio takmičenje kao posljednjeplasirani tim u Centru, a slične sudbine su Ilijaš i Moševac, dok sudbine Usore i Mošćanice “vise u zraku”.

U ligu će ući Liješeva kao prvak kantonalne lige ZDK, odnosno, Stup i Jahorina kao prvaci KS-a i BPK-a, izuzev u slučaju ako odustanu od promocije.

Iz tog razloga još uvijek nije jasan konačan broj timova koji napuštaju drugoligaško društvo naredne sezone i svoj konačan ishod će čekati ekipe Usore i Mošćanice, koje će zasigurno navijati za Famos u play-offu jer bi u slučaju da tim iz Hrasnice ne izbori promociju ligu napustio još jedan tim.