Odigrano 5. kolo Kantonalne lige ZDK

Jučer su odigrane utakmice 5. kola Kantonalne lige Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Na pet odigranih mečeva u četiri su slavile domaće ekipe, dok je jedna pobjeda pripala gostujućem timu.

Kolo je otvoreno susretom na Kamberović Polju između Steel Citya i Proletera, a zenički tim je stigao do pobjede rezultatom 2:1 čime je ostao neporažen i poslije pet utakmica. Aldin Kubat je bio dvostruki strijelac za Čelične momke, dok je jedini gol za goste postigao Deni Čaušević.

Najubjedljiviji trijumf u ovom kolu je ostvarila ekipa Pobjede, a koja je na Tešanjci sa 5:1 deklasirala Vareš. Haris Halilović, dvaput Salih Pezer, Mahmut Bahtić i Amel Maglić su pogađali za domaće, dok je jedini gol za goste postigao Anes Džafo u posljednjoj minuti utakmice.

Do sigurne pobjede je stigao i Zmaj, a koji je na krilima Mahira Bajrića koji je postigao het-trik, te uz jedan gol Elmira Puščula, savladao Borac rezultatom 4:1. Gol za goste iz Tetova je postigao Aldin Sivac.

Jedini gostujući trijumf je upisala momčad Liješeve, a koja je savladala Napredak u Šijama rezultatom 1:2. Tarik Zukić i Said Prolaz su bili strijelci za visočki tim, dok je Enid Ljevaković bio autor jedinog gola domaćih.

Posljednji meč petog kola je ujedno bio i najefikasniji, a prvoplasirana Fortuna je sa 5:3 slavila protiv Novog Šehera. Irnis Kubat je postigao tri gola za Fortunu, po jedan su dodali Adis Đulan i Sani Salijević, dok su se u listu strijelaca za goste iz Novog Šehera upisali Nasir Hodžić, Mumin Bašić i Ivan Markanović.

Rezultati 5. kola:

NK Steel City – NK Proleter 2:1
NK Pobjeda – NK Vareš 5:1
NK Zmaj – FK Borac 4:1
NK Napredak – FK Liješeva 1:2
NK Fortuna – NK Novi Šeher 5:3