Odigrano 8. kolo Druge lige – Centar, Žepče prekinulo negativan niz

Danas je kompletirano 8. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar, a koje je ponudilo nekoliko kvalitetnih mečeva i stvorilo dodatnu “gužvu” na vrhu tabele.

Jučer je susret u Brezi između Rudara i Borca završen bez pogodaka, dok je Nemila na domaćem terenu golom Besima Kolića s minimalnih 1:0 savladala Igman.

Mošćanica je na Ilidži sa 3:2 nanijela novi poraz sastavu Usore. Amin Hodžić te Arman Đono sa dva gola su donijeli pobjedu domaćinu, dok su Kerim Bajtarević i Amer Aličić bili strijelci za Usoru.

Lokalni derbi u Zavidovićima između Krivaje i Natrona je pripao domaćim s minimalnih 1:0, a gostima je presudio Meris Selimović.

Nogometaši Žepča 1919 danas su protiv Ilijaša prekinuli niz od četiri poraza, a na domaćem terenu savladali su Ilijaš sa 3:2. Franjo Adžić je bio dvostruki strijelac za domaće uz gol Ivana Martinovića, a za goste su pogađali Amar Terović i Kenan Helać.

Damir Sirovica je startao pobjedom na klupi Moševca, a u Maglaju je danas savladan Unis sa 2:1. Imran Džaferović i Tarik Adilovć su bilo strijelci za maglajski klub, a za goste iz Vogošće je pogodio Radoš Đukić.

Osim Natrona koji je doživio prvi poraz u ovoj sezoni, ista sudbina je zadesila i Baton, a koji je kod kuće poražen od Famosa sa visokih 2:6. Svi golovi su postignuti u posljednjih 35 minuta susreta. Jahja Bajrić je bio dvostruki strijelac za domaće, dok je za tim iz Hrasnice Emir Mulaosmanović postigao het-trik, dvaput je pogađao Faris Đelilbašić, a jednom Aid Tabaković.

U Ustikolini je momčad Koline s dva pogotka Adina Živojevića savladala Bosnu rezultatom 2:0.

Naredno takmičarsko kolo je na programu već u srijedu od 15 sati.

Rezultati utakmica 8. kola:

NK Nemila – FK Igman 1:0
FK Rudar – FK Borac 0:0
FK Mošćanica – NK Usora 3:2

NK Krivaja – NK Natron 1:0
NK Žepče 1919 – NK Ilijaš 3:2
NK Moševac – FK Unis 2:1
FK Baton – FK Famos 2:6
NK Kolina – NK Bosna 2:0

Trenutno stanje na tabeli, uz napomenu da se očekuje registracija utakmice NK Moševac – NK Natron službenim rezultatom 0:3 (završena 0:0)