Odigrano 8. kolo Kantonalne lige ZDK, prva pobjeda za nogometaše Novog Šehera

Jučer je odigrano 8. kolo Kantonalne lige Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, što je pretposljednje kolo u jesenjem dijelu sezone.

Steel City je zadržao prvo mjesto, a nakon trijumfa protiv Pobjede rezultatom 3:1. Muhamed Kadrić i Aldin Kubat su pogađali za domaće uz jedan autogol, dok je jedini gol za tim s Tešanjke postigao Haris Halilović.

Prvu pobjedu u novoj sezoni je upisala ekipa Novog Šehera, a koja je sa 4:2 savladala Borac iz Tetova. Mumin Bašić je bio dvostruki strijelac za pobjednički tim, Armin Kapić se također upisao u listu strijelaca iz jedan autogol, dok su za gostujući tim pogađali Adnan Šarić i Idriz Hamzić.

Momčad Vareša je na domaćem terenu poražena od Liješeve rezultatom 2:3. Belmin Šehić i Mihael Krajinović su bili strijelci za Vareš, dok su pobjedu Liješevi donijeli Tarik Zukić sa dva pogotka te jedan autogol igrača domaćeg tima.

Gostujući trijumf u ovom kolu je upisao i Napredak, a koji je savladao Proleter rezultatom 1:2. Za gostujući tim golove su postigli Belmin Ljevaković i Armin Hafizović, a jedini gol Proletera je djelo Ernada Hasanbašića.

U posljednjem meču jučerašnjeg programa Fortuna je na Kamberović Polju savladala Zmaj sa 2:1 te tako zadržala priključak za vodećim Steel Cityem. Sani Salijević je bio autor oba pogotka za Fortunu, dok je za gostujući tim strijelac bio Elmir Puščul.

Rezultati 8. kola:

NK Steel City – NK Pobjeda 3:1
NK Novi Šeher – FK Borac 4:2
NK Vareš – FK Liješeva 2:3
NK Proleter – NK Napredak 1:2
NK Fortuna – NK Zmaj 2:1