Održan sastanak Općinskog načelnika, premijera Novalića i predstavnika radnika Krivaja “MOBEL”

U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, u srijedu 8. septembra, Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić održao je sastanak sa Općinskim načelnikom općine Zavidovići Hašimom Mujanović i predstavnicima radnika Krivaja „MOBEL“ – u stečaju.

Povod održavanja sastanka je bio rješavanje radnopravnog statusa radnika Krivaja „MOBEL“ – u stečaju, koji se nalaze u veoma teškom socijalnom stanju od 2015. godine, kada su stupili u štrajk s obzirom da su bili nezadovoljni odnosom novih vlasnika, ortačke grupe koju čine Trgovačko društvo „Makro-Drvo“, „Marić-Žepče“ i „Prograd“ iz Žepča te „Fedis“ iz Zavidovića.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je ranije obezbijedila sredstva za uplatu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje u iznosu od 499.214 KM, dok je Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila sredstva u iznosu od 179.115 KM za uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti.

Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo rezultatima održanog sastanka, od kojeg očekuje rješavanje radnopravnog statusa radnika, te se nada i da će posjeta premijera Fadila Novalića biti uzvraćena.