Održane radionice medijske pismenosti za srednjoškolce iz Zavidovića

Agencija lokalne demokratije (ALD) Zavidovići u sklopu projekta osnaživanja društvenog centra u MZ Dubravica organizovala je dvije radionice medijske pismenosti cilju edukacije mladih o virtuelnom svijetu koji je postao dio naše svakodnevnice.

Kroz različite kreativne radionice učenici su spoznavali značaj medija i njihove koristi. Mnogo mladih se odazvalo ovom projektu i na taj način odlučilo raditi na podizanju svijesti o prednostima i opasnostima interneta.

Učesnici ovog projekta su bili učenici tri srednje škole: Gimnazija “Rizah Odžečkic Srednja tehnička škola Zavidovići i Mješovita srednja škola Zavidovići, a učestvovalo je oko 20 učenika.

Jedna od učesnica Ajna Sinanović je izjavila: “Ova radionica bila je zanimljiva, a u isto vrijeme mnogo edukativna, naučila sam mnogo novih stvari i drago mi je da sam bila dio ovog projekta“.

Ova radionica bila je korisna, zabavio sam se te dosta naučio“, kazao je Dženan Hutinović, također jedan od učesnika radionice.

Projekat “Osnaživanje društvenog centra u MZ Dubravica” se realizuje u sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.