Oko hiljadu vjernika prisustvovalo predavanju hfz. Ammara Bašića u Maglaju

Sinoć je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj održano islamsko vjersko predavanje i druženje čiji je gost predavač bio hafiz Ammar Bašić.

Hfz. Ammar Bašić važi za jednog od najpoznatijih islamskih predavača u Bosni i Hercegovini, a osim nekoliko objavljenih knjiga, riječ je i o muhaffizu i predavač na fakultetu, stoga i ne čudi da je maglajska Gradska dvorana sinoć bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Nevres ef. Hodžić, glavni imam MIZ Maglaj, u uvodu se zahvalio svima kojima su dali doprinos organizaciji ovog događaja i vjernicima koji su se odazvali pozivu.

Ako smo muslimani, vjera mora da nam bude stil života. To ne znači da moraš da se odrekneš svoga posla, karijere, da se odrekneš svoga automobila ili kuće. Ne, to znači da sav svoj životni stil moraš da staviš pod lupu i prizmu da li je Allah zadovoljan sa tim ili ne“, bila je jedna od poruka hfz. Bašića.

Večer je upotpunio i poznati bh. solista i izvođač Ilahija Mustafa Isaković, a koji je učenjem odlomka iz Kur’ana otvorio sinoćnje druženje.