Općinski načelnik ugostio rukometne reprezentativce Adina Faljića i Edina Klisa

Općinski načelnik Zavidovića Hašim Mujanović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za Adina Faljića i Edina Klisa, rukometne reprezentativce Bosne i Hercegovine, te druge predstavnike RK Krivaja.

Adin Faljić i Edin Klis bili su na spisku selektora Ivica Obrvana na posljednjem okupljanju, a poslije sinoćnje utakmice s Austrijom bh. selekcija je osigurala nastup na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Općinski načelnik Hašim Mujanović im je čestitao na uspjehu, kao i kompletnoj reprezentaciji BiH, te zaželio sreću na prvenstvu naredne godine u Slovačkoj i Mađarskoj. Također, čestitao je dvojici mladih rukometaša na činjenici da kroz svoje sportske uspjehe predstavljaju Zavidoviće u najboljem svjetlu.

Faljić i Klis su se zahvalili na ugodnom prijemu i podršci, te kazali kako im je bilo iznimno zadovoljstvo biti dijelom uspjeha reprezentacije BiH i kako im je to motiv za daljnji kako bi stekli status standardnih reprezentativaca.

Obojica rukometaša su svoje prve rukometne korake započeli kroz rukometnu školu RK Krivaja, a Adin Faljić je trenutno standardni prvotimac zavidovićkog kluba, dok je Edin Klis trenutno igrač RK Sloboda iz Tuzle.

Svoje čestitke je uputio i predsjednik Rukometnog saveza BiH Mensur Sinanović, a koji danas nije mogao prisustvovati prijemu zbog dočeka bh. rukometaša iz Austrije.