Otvoren Biznis servis centar Općine Zavidovići, prisustvovao i Fadil Novalić

Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježja i održavanja Svečane sjednice Općinskog vijeća Zavidovići danas je upriličen i sastanak u Velikoj sali Općine Zavidovići s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalić i Ministrom prostornog uređenja FBiH Josipom Martić.

Premijer FBiH Fadil Novalić se nakon održanog sastanka obratio okupljenim radnicima „Krivaja Mobel“ – u stečaju, a govoreno je o rješavanju radnopravnog statusa radnika.

Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje, a osim pitanja o rješavanju statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresirani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.

Nakon obraćanja premijera radnicima upriličeno je otvaranje Bizni servis centra. Načelnik Mujanović i premijer Novalić su presjecanjem vrpce svečano otvorili Biznis servis centar.

Premijer Novalić iskazao je zadovoljstvo otvaranjem Biznis servis centra, ali je istakao da je prioritet Zavidovića rješavanje problema radnika Krivaja Mobel – u stečaju, dok se Općinski načelnik Mujanović zahvalio se premijeru na finansijskoj podršci izgradnje Biznis servis centra i šalter sale.

Cilj otvaranja Biznis centra je poboljšanje saradnje sa poslovnim sektorom kroz pojednostavljenje procedura investitorima u općinu Zavidovići. Centar će biti i mjesto okupljanja poslodavaca kako bi zajednički radili u cilju razvoja novih ideja i planova za biznis.