Pet karatista KK Mersad Kurtalić pozvano u reprezentaciju BiH za Balkansko prvenstvo

U Istanbulu će se od 31. maja do 2. juna ove godine održati Balkansko prvenstvo u karateu za djecu, a na kome će nastupiti i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupit će pet takmičara iz Karate kluba “Mersad Kurtalić” iz Zavidovića, a koji će se takmičiti u tri discipline, a to su: Edvin Delić (borbe, kate, kate ekipno), Faris Karahasanović (kate, kate ekipno), Hanan Hrkić (kate, kate ekipno), Emina Bajrić (kate), Imran Osmić (borbe).

Malo je reći da smo ponosni na naše članove, koji su kroz izborni turnir te Državno prvenstvo, izborili status reprezentativaca Bosne i Hercegovine, te nastup na Balkanskom prvenstvu u karateu. Kada uzmemo u obzir da smo i sada, kao i prije imali državne prvake u karateu, viceprvake države, da su naši takmičari po osvojenim medaljama bili u samom vrhu kako na Federalnom, tako i na Državnom prvenstvu u karateu, da pet naših takmičara ima status reprezentativaca Bosne i Hercegovine nije teško zaključiti da je i za naš grad ovo svakako jedan od najvećih sportskih uspjeha koji je neki klub postigao, ističu iz KK Mersad Kurtalić.

Iz kluba su također uputili poziv privrednicima i gradskim zvaničnicima da potpomognu nastup i putovanje ovih zavidovićkih dječaka i djevojčica na smotru najboljih karatista Balkana.

Svim privrednicima, našoj Gradskoj upravi upućujemo molbu da pomognu na bilo koji način, da ova djeca u Turskoj , onako kako smo mi od njih već navikli, ponosno predstave naš klub, naš grad, Bosnu i Hercegovinu, navodi se u objavi.

Vrijedi istaći da skoro polovinu reprezentativaca iz Zeničko-dobojskog kantona čine upravo karatisti ovog zavidovićkog kluba, a kompletnu listu tamičara koji će braniti boje zastave Bosne i Hercegovine je moguće pronaći na ovoj poveznici.