Petev i Džeko složni: Idemo na pobjedu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras u Helsinkiju su obavili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Finske.

Večeras je uoči treninga također održana i press konferencija za medije, a kojoj su prisustvovali selektor Ivaylo Petev i kapiten naše selekcije Edin Džeko.

Zadovoljan sam jer nemamo problema sa povredama. Nadam se da će sve biti u redu i nakon večerašnjeg treninga. Što se sastava tiče 90% znam ko će nastupiti, ali kad završi trening bit ćemo sto posto sigurni“, rekao je Ivaylo Petev.

Petev ističe da će ekipa ići na pobjedu:

Veoma je bitno kako ćemo se ponašati na terenu, kakav ćemo imati pristup, koliko ćemo šansi stvoriti. Naravno da idemo na pobjedu svim snagama, ali rezultat ne mogu da predvidim. Naš glavni cilj je pobjeda i sve smo podredili tome.

O protivniku selektor kaže:

Finska je odlična ekipa. Znamo da neće biti lako sutra, ali vjerujem u svoje igrače i učinit ćemo sve da pobijedimo. Imamo poštovanje za sve naše protivnike. Informisali smo se o Finskoj. Ono što bi moglo da donese prevagu na našu stranu je jedinstvo. To bi moglo biti naše najjače oružje.

Finske novinare je zanimalo ko je prema mišljenju Edina Džeke favorit u grupi:

To je lako pitanje, naravno da su svjetski prvaci Francuzi favoriti. S tim u vezi biće veoma važno kako će ostali timovi igrati protiv njih, te ko će eventualno osvojiti neki bod protiv Francuske. Ukrajina i Finska su takođe dobri timovi, dok ekipu Kazahstana iskreno ne poznajem najbolje. Uglavnom, očekujem do samog kraja kvalifikacija trku za drugo mjesto.

Na pitanje šta očekuje od novog selektora kapiten je rekao:

Očekujemo bolje rezultate. Međutim, sam selektor ne može sam donijeti rezultat. Mi igrači moramo biti na nivou, što u prošlim kvalifikacijama nije bio slučaj. Sigurno je da možemo bolje. Od nas samih igrača očekujemo mnogo više u odnosu na ono što smo pokazali u prošlim kvalifikacijama.

Sutrašnja utakmica je jako bitna za obje reprezentacije. Moramo biti pravi kao ekipa i samo tako možemo doći do željenog rezultata“, dodao je Edin Džeko.

Utakmica s Finskom na rasporedu je sutra od 20:45.