Pobjeda rukometaša Čelika protiv Čelika Juniora u borbi za Premijer ligu BiH

Jučer je u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici odigran derbi duel 19. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever između ŠR Čelik Junior i RK Čelik.

U duelu dva Čelika uspješniji je bio onaj stariji, koji je tako stekao važnu prednost u borbi za plasman u Premijer ligu BiH. Konačan rezultat je bio 34:35, iako su Juniori imali prednost od 16:14 na poluvremenu.

Čelik je tako anulirao poraz iz prvog dijela sezone kada su poraženi sa 27:28, a imat će i prednost u slučaju istog broja bodova na kraju sezone, obzirom da su postigli više golova u utakmici u kojoj su imali ulogu gostujuće ekipe.

Najefikasniji u ekipi RK Čelik su bili Faris Rujanac sa 13, te Admir Bjelopoljak i Bakir Pirić sa po pet pogodaka, dok je u sastavu ŠR Čelik Junior Adi Pašalić pogađao devet puta, a po pet golova su dali Demir Šabanović i Edin Bajramović.

Za Čelik Junior je ovo bio prvi poraz u 18 utakmica ove sezone, dok momčad Čelika sada ima 16 pobjeda i jedan poraz te utakmicu manje u odnosu na rivala. Juniori će do kraja sezone dočekati Donji Vakuf te gostovati ekipi Sane, dok će Čelik ugostiti Jajce i Rudar, te gostovati u Kiseljaku.