Pobjeda rukometaša Krivaje u Brčkom

Danas je odigrano 29. kolo Premijer lige BiH za rukometaše, a RK Krivaje je slavio gostujuću pobjedu u Brčkom kod ekipe RK Lokomotiva rezultatom 31:44 (18:22).

Krivaju je do pobjede predvodio Haris Bašić sa sedam pogotaka, a po šest puta su pogađali Amar Amitović i Deni Velić. Pet pogodaka je dodao Eldar Mehić, a po četiri gola su postigli Ismir Salkić i Sedžad Abdurahmanović.

I u ovoj utakmici je trener Adnan Đerzić pružio šansu mlađim igračima, pa je tako Faris Čolaković postigao tri gola, a Talha Velagić jedan. Po dva pogotka u ovom susretu još su postigli Edin Sinanović, Adin Faljić, Jasmin Omerović i Amel Džakmić.

Kod domaće ekipe je najefikasniji bio Slobodan Simić s devet golova, te Mihajlo Simić sa sedam. Pet puta je pogađao Aleksa Milanković, četiri puta Marko Nedić, triput Enes Delić, a dva gola je postigao Ognjen Hercegovac, dok je još jedan gol pridodao Siniša Purić.

S ovom pobjedom Krivaja je zacementirala osmu poziciju i na svom kontu ima 33 boda, te će u posljednjem kolu naredne subote ugostiti ekipu RK Izviđač kome je potrebna pobjeda kako bi postao prvak Bosne i Hercegovine.

Današnji kiks Lokomotive je iskoristila ekipa RK Bosna, koja je slavila u Maglaju te tako gurnula Brčake u zonu ispadanja koji imaju jedan bod manje.