Polaganjem cvijeća počelo obilježavanje Dan državnosti BiH u Zavidovićima

U organizaciji Grada Zavidovići u prijepodnevnim satima upriličen je program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine počelo je danas okupljanjem ispred Spomen-obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godina.

Delegacija Grada Zavidovići predvođena Gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem položila je cvijeće na pomenuto spomen-obilježje i tako započela obilježavanje Dana državnosti.

Nakon polaganja cvijeća delegacija i gosti su obišli Spomen-sobu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, a potom su se uputili na Spomenik žrtvama nacizma i fašizma 1941-1945. godine, gdje je također odana počast i položeno cvijeće.

Predstavnici vlasti, udruženja, sportski kolektivi i drugi gosti učešćem u svečanom programu ukazali su na značaj 25. novembra za Bosnu i Hercegovinu, ali i za vlastiti Grad.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Dan državnosti svim građanima našeg Grada kao i građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu uz želju da svojim zajedničkim radom doprinesu jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti, te da ovaj historijski datum, obaveže sve građane da daju puni doprinos u daljnjoj izgradnji i jačanju grada Zavidovići i države Bosne i Hercegovine.

U čast obilježavanja ovog praznika u Gradskoj sportskoj dvorani sutra će s početkom u 9 sati biti održan turnir u malom nogometu “Zavidovići 2023”, gdje će nastupiti ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, a organizator je ŽNK Krivaja.

Pored navedenog, sutra će od 10:30 sati bit upriličen kulturno-zabavni program priređen od strane Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Zavidovići, koji će se održati u ulici Alije Izetbegovića broj 4.