Polaganjem cvijeća počeo program obilježavanja Dana općine Zavidovići [FOTO]

Jutros je polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima počeo zvanični program obilježavanja 15. septembra – Dana općine Zavidovići.

Predstavnici lokalne vlasti, političkih organizacija, boračkih udruženja i građani su se okupili na centralnom spomen-obilježju kako bi obilježili ovaj datum na koji je 1995. godine završen proces oslobađanja cijele teritorije općine Zavidovići, a svečanosti je prisustvovao i Općinski načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

Prisutno je pozdravio ratni komandant Enes Bajrić, koji je održao kratki čas historije i podsjetio na značaj ovog datuma za sve stanovnike ove općine.

Prisutne delegacije su odale počast i položile cvijeće na Spomen-obilježje poginulim borcima i civilnim žrtvama OOR-a 1992-1995. godine, nakon čega su se uputile prema Spomeniku žrtvama nacizma i fašizma 1941-1945. godine gdje je također položeno cvijeće.

Za 11 sati je zakazana Svečana sjednica Općinskog vijeća u Kino sali JU „Centar za kulturu“ Zavidovići, dok je jutros prije početka zvaničnog programa izvršena dodjela nagrada nadarenim studentima.