Policajci u Visokom 8. marta tokom kontrole poklanjali cvijeće učesnicama u saobraćaju

U povodu obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, a u okviru realizovanja projekta koji u osnovi svog djelovanja ima rad policije u zajednici i partnerstvo sa lokalnom zajednicom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su navedenog dana, prilikom redovnih kontrola u saobraćaju, svim osobama ženskog spola koje su upravljale vozilima ili se nalazile u kontrolisanim vozilima, uručili cvijeće.

Ukupan broj podijeljenih i poklonjenih cvjetova simbolizira broj službenika koji trenutno obavljaju poslove i zadatke policijskih službenika u Policijskoj stanici Visoko.

Prilikom poduzimanja aktivnosti u okviru ove lijepe akcije, koja je sprovedena na području Visokog i prošle godine, uočene su pozitivne reakcije građana i javnosti, a naročito pripadnica ljepšeg spola, kojim su policijske patrole izmamile osmijehe uručivanjem cvijeća, što, mora se priznati, i nije uobičajeno prilikom policijskih kontrola u saobraćaju.

Sve navedeno je dovoljan razlog da ove aktivnosti postanu tradicija u postupanju visočke policije, a što je i potvrđeno od strane rukovodnih službenika iste, poručili su iz MUP-a ZDK.