Policijska stanica Zavidovići: Saopćenje za javnost

U redakciju našeg portala iz Policijske stanice Zavidovići stiglo je saopćenje za javnost u povodu predstojećih praznika.

U saopštenju koje potpisuje komandir Policijske stanice Zavidovići se navodi:

Poštovani sugrađani, obavještavamo vas da će Policijska stanica Zavidovići u cilju poduzimanja pojačanih mjera i preventivnog djelovanja na sprječavanju neželjenih posljedica upotrebom prirotehničkih sredstava i drugih naprava povodom predstojećih praznika provesti niz aktivnosti.

S tim u vezi, obavještavamo vas da će policijski službenici PS Zavidovići za vrijeme predstojećih praznika pojačano postupati po navedenoj problematici, a u vezi prodaje, kupovine i paljenja pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, a što je definisano članom 3. stav 1. tačke 21., 22., i 23. Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona. Također, naglašava se i odgovornost roditelia prilikom izvršenia prekršaja od strane njihove maloljetne djece.

Pored preduzimanja represivnih mjera prema počiniocima navedenih prekršaja pojačane aktivnosti imaju za cilj i prevenciju, odnosno smanjenje broja izvršenih prekršaja iz navedene oblasti.

Ovim putem pozivamo sve građane Grada Zavidovići da se dosljedno pridržavaju navedenih propisa iz oblasti Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, kako bi zajedničkim naporima povećali nivo bezbjednosti što će rezultirati i smanjenjem broja pisanih prekršaja i eventualno povrijeđenih lica.