Policijska stanica Žepče dobila novo vozilo

Policijskoj stanici Žepče danas je uručeno jedno novo službeno vozilo, a čime je uspješno je završen još jedan ciklus dodjele službenih vozila policijskim upravama i policijskim stanicama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Dodjeli je nazočio Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić kao i načelnik Općine Žepče Mate Zovki i drugi predstavnici lokalne i kantonalne vlasti.

Od početka 2021. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova je organizacionim jedinicama u sastavu Ministarstva uručio ukupno 16 službenih vozila, a isti broj službenih vozila uručen im je i tokom prošle, 2020. godine.

Ranije danas je uručeno i jedno službeno vozilo PU Olovo, a između ostalih u proteklom periodu jedno vozilo je dodijeljeno i PU Tešanj, tri PU Zavidovići, jedno PS Breza, dva PU Zenica, a tri PU Kakanj.

Za naredni period najavljene su nove aktivnosti na planu opremanja Ministarstva unutrašnjih poslova novim službenim vozilima i svim ostalim materijalno-tehničkim sredstvima bit će nsatavljene. Na ovaj način, bit će olakšan rad i povećana efikasnost policijskih službenika i drugih uposlenika, a sve to za rezultat će imati povećan stepen lične sigurnosti građana Zeničko-dobojskog kantona i sigurnosti njihove imovine.