Policijski službenici u Kamenici pronašli pištolj bez serijskog broja kod Zeničanina

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 9. 6. 2021. godine.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići u mjestu Kamenica izvršili pregled lica Š.A. rođenog 2000. godine, iz Zenice, a kojom prilikom su kod istog pronašli pištolj nepoznate marke, bez serijskog broja, s tri metka u spremniku, za koji lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Sporno oružje je oduzeto a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Jučer su također policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, u mjestu Gostović, izvršili legitimisanje i pregled lica P.L. rođenog 2000. godine, iz Zenice, i tom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Žepču je u toku noći sa 7. na 8. juni, u mjestu Lupoglav, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.J. iz Žepča, kojom prilikom je otuđen TV aparat marke “Vivax”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Iste noći, na gradilištu autoputa A1, u mjestu Vranduk, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u magacin vlasništvo firme “Euro-Asfalt” d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je otuđena jedna električna bušilica i aparat za varenje. Od strane službenika policije su poduzete radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

U Olovu je također u toku noći s ponedjeljak na utorak, u mjestu Ćude, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u vikend kuću i pomoćni objekat vlasništvo lica O.A., iz Sarajeva, kojom prilikom su otuđeni trimer za travu, kosilica za travu i jedan LCD TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

U Visokom je jučer u 15:20 sati, na nogometnom stadionu “Luke”, od strane nepoznatog lica izvršena krađa bicikla marke “Polar”, u vlasništvu lica H.M. iz Visokog. Od strane službenika policije su poduzete radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

U Kaknju je jučer u 15:50 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica B.S. rođenog 1976. godine, iz Kaknja, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području našeg kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.