Poraz nogometaša Žepča u Brezi, Bosna slavila u Maglaju

Danas su odigrane sve utakmice 28. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a u kome su znatno bolje bile domaće ekipe.

Fudbaleri FK Rudar danas su u Brezi savladali NK Žepče 1919 te tako poslije dugo vremena tzv. Brezanske Bebe nisu posljednji na tabeli. Za pobjedu od 2:1 su pogađali Ajdin Bulbulušić i Adis Sjerotanović, dok je za goste iz Žepča jedini gol postigao Bekir Delić.

Rudar je tako iskoristio poraz NK Azot koji je sada posljednji na tabeli sa 18 bodova koliko ima i brezanska momčad, ali uz lošiju gol razliku. Ekipa iz Vitkovića je poražena u Zavidovićima u NK Krivaja, a za petardu Krivaje i pobjedu od 5:0 het-trik je postigao Meris Selimović, uz po jedan gol Idriza Hodžića i Nedima Rotića.

Na Gradskom stadionu u Maglaju puni plijen je odnio visočki NK Bosna, a koji je bio bolji od domaće ekipe NK Natron sa 2:4. Anel Avdić i Nasir Hodžić su pogađali za domaći tim, dok su trijelci za visočku ekipu bili Emin Seferović, Tarik Hindija, Amir Husnić uz jedan autogol domaćih.

Uvjerljivu pobjedu u derbiju kola je ostvario NK Čelik, a koji je u Ustikolini sa sigurnih 0:4 savladao domaći tim NK Kolina. Ali Međuseljac i Mirsad Šijerkić su postigli po dva gola za zenički tim.

U lokalnom derbiju između NK Usora i FK Borac nije bilo pogodaka. NK Ilijaš je sa 2:1 savladao NK Moševac, a isti rezultat je bio i u susretu između FK Famos i FK Baton, dok je FK Mošćanica sa 3:1 savladao FK Unis.