Poraz nogometaše Krivaje u Kupu ZDK

Danas su odigrani susreti četvrtfinala Kupa Zeničko-dobojskog kantona u nogometu, a nakon čega smo dobili tri najbolje ekipe u takmičenju.

Poslije susretu koji ste mogli pratiti putem naše Facebook stranice ekipa NK Krivaja iz Zavidovića se oprostila od takmičenja, a uspješnija je bila zenička ekipa NK Fortuna.

Od prvog sudijskog zvižduka na Kamberović polju ekipa Fortune je pokazala da Krivaji neće biti lako. Zeničani su u prvih pola sata stvorili nekoliki polušansi, dok je na drugoj strani Krivaja imala dvije stopostotne šanse koje nije realizirala. Kazna je stigla u 29. minuti kada je Almedin Pjanić pogodio za 1:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Krivaja je pokušavala doći do poravnanja, ali promjene rezultata nije bilo sve do posljednjih desetak minuta.

Ofanzivna igra Krivaje je ostavila prostor za kontre gostiju, a poslije jedne takve u 80. minuti siguran egzekutor je bio Irnis Kubat, a isti igrač je samo četiri minute kasnije riješio sve dileme o pobjedniku i poslije još jedne praznine u zadnjoj liniji Krivaje pogodio za 3:0. Do kraja susreta Krivaja je uspjela postići samo utješni gol preko kapitena Mirsada Šijerkića za konačnih 3:1.

Pored NK Fortuna prolaz u polufinale je osigurala i ekipa NK Usora, a koja je savladala NK Borac iz Jelaha poslije penala (3:3 u regularnom dijelu utakmice). Treći polufinalista je ekipa NK Stupčanica, koja je danas s uvjerljivih 5:1 u Brezi savladala FK Rudar.

Sutrašnjim žrijebom će biti odlučeno koji timovi će igrati polufinale, a koja ekipa će se direktno plasirati u finale.