Porco Trade pobjednik 2. veteranskog turnira prijateljstva u Brankovićima

Sinoć je u Žepču odigrana završnica. 2 malonogometnog veteranskog turnira prijateljstva Lug-Brankovići, a do trofeja pobjednika je stigla momčad Porco Trade.

Turnir je počeo u petak, a nastupilo je šest timova, koje su činili rekreativni i bivši profesionalni igrači maloga i velikoga nogometa koji imaju preko 37 godina.

Na djelu smo imali priliku gledati neka od poznatih imena naše nogometne scene, kao i neke bivše reprezentativce.

Tokom sinoćnjeg programa odigrani su mečevi polufinala i mečevi za plasman. U polufinalnim mečevima Porco Trade je savladao The Best Caffe Club sa 2:1, dok je u drugom polufinala Hvidra Stone savladala Disco Club Fair Play sa 5:2.

Nakon revijalne utakmice dječaka iz ŠF Lug-Brankovići i NK Don Bosco, pristupilo se mečevima za medalje. Prvo je odigran susret za treće mjesto, a The Best Caffe Club je s minimalnih 1:0 pobijedio Disco Club Fair Play i tako stigao do bronze.

U finalnom meču gledali smo sjajnu partiju, koja je pokazala da u nogama ovih veterana ima itekako još snage, a da je klasa vječna.

Porco Trade je poveo sa 2:0, no momčad Hvidra Stone se nije predavala, te je stigla brzo do poravnanja. Ipak, s nekoliko odličnih poteza i pogodaka Porco Trade je do kraja susreta uspio izvojevati pobjedu rezultatom 6:3 i tako stići do pobjedničkog trofeja.

Najbolji igrač turnira dolazi iz prvoplasiranog tima, a ovo laskavo priznanje osvojio Daniel Goranović, dok je golman Mirnes Duraković iz drugoplasiranog Hvidra Stone najbolji čuvar mreže na turniru.