Postavljen videonadzor u centru Žepča i na izlazima iz grada

Na području općine Žepče nedavno je postavljen sustav videonadzora na ključnim lokacijama u centru grada, kao i na svim izlazima iz grada.

Ovaj projekt dio je strategije za unapređenje javne sigurnosti i prevenciju kriminala u suradnji s Policijskom upravom Žepče, a ukupna vrijednost projekta iznosi 40.000 KM.

Novi sistem videonadzora obuhvata osam ključnih lokacija u užem dijelu grada, kod zgrade Policijske uprave, raskrižje kod Ferhat-pašine/čaršijske džamije, ulica Stjepana Radića kod Općine i jednosmjerna ulica Stjepana Tomaševića, semafor u Žepču, skretanje za Poslovnu zonu i dio Poslovne zone Polja, odvajanje za Radovlje, ulazak u grad ispod pasarele i ulazak u Poslovnu zonu XP i uključuje glavne saobraćajnice koje povezuju Žepče s okolnim općinama i gradovima.

Kamere visoke rezolucije omogućuju cjelodnevni nadzor, čime će se značajno povećati sigurnost građana i javne imovine. Isti će se olakšati identifikaciju sumnjivih vozila i lica, te pomoći u bržem rješavanju eventualnih kriminalnih aktivnosti, a doprinijet će i zaštiti privatne imovine, naročito pri identifikaciji krađe automobila jer kamere očitavaju registarske oznake.

Postavljanje sustava videonadzora važan je korak ka povećanju sigurnosti naših građana. Ovaj projekt omogućit će nam bržu reakciju na eventualne sigurnosne prijetnje i pomoći u prevenciji kriminala u suradnju sa PU Žepče. Naša je dužnost osigurati da se svi naši građani osjećaju sigurno u svom gradu, i vjerujemo da će videonadzor značajno doprinijeti tom cilju”, kazao je općinski načelnik Mato Zovko.