Potpisan ugovor o izgradnji treće faze toplovoda za novu zgradu Osnovne škole “Žepče”

U ponedjeljak 20. novembra potpisan je ugovor o rekonstrukciji i dogradnji gradskog toplovoda – treća faza, a nova trasa toplovoda vodi u „Novo Žepče“ čime će nova zgrada Osnovne škole “Žepče” biti priključena na gradski toplovod.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća Proming d.o.o. Žepče Drago Markanović, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.216.667,15 KM.

Za realizaciju projekta sredstva je osiguralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 600.000 KM, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH iznos od 260.000 KM, Federalno ministarstvo finansija je osiguralo iznos od 190.000 KM, a Općina Žepče 166.667,15 KM.

Nakon uvođenja u posao, radovi će trajati nekoliko mjeseci, a završetak se očekuje u prvoj polovini 2024. godine.

Treća faza dogradnje gradskog toplovoda će opskrbiti novu zgradu osnovne škole gradskim grijanjem, te će biti spremna za upotrebu i početak rada u novim prostorijama.

Vanjsko utopljavanje objekta i postavljanje fasade je također u toku. Do početka nove 2024/25. školske godine, nova zgrada OŠ “Žepče” će u potpunosti biti spremna za rad.

Spajanje na gradski toplovod i postavljanje fasade su posljednje velike investicije izgradnje ovog kapitalnog infrastrukturnog objekta za općinu Žepče.