Potpisan Ugovor o saniranju prostorija Centra za socijalni rad Žepče

Jučer u uredu Općinskog načelnika Žepča potpisan Sporazum o finansiranju projekta pod nazivom „Stabilizacija i prevencija sukoba kroz bolje socijalne usluge za ugrožene osobe u BiH – Podrška javnim i državnim pružateljima socijalnih usluga u 10 gradova/zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i direktor Regionalnog ureda ASB-a za jugoistočnu Europu Elmir Bojadžić. Potpisivanju ugovora je prisustvovala i pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić kao koordinator projekta ispred Općine Žepče.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 27.381,62 KM, od čega implementator projekta sudjeluje sa 18.580,39 KM, a Općina Žepče sa 8.801,23 KM. Organizacija HO ASB je sredstva osigurala iz donatorskih sredstava Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Ovim sredstvima će biti renovirane prostorije JU Centar za socijalni Žepče što uključuje saniranje toaleta, zamjenu unutrašnje stolarije, saniranje podova i nabavku uredskog namještaja. Također će biti nabavljena potrebna IT oprema što uključuje računala, printere i video nadzor.

Prostorije Centra za socijalni rad su posljednji puta sanirane 2007. godine, kad je i useljen u postojeću zgradu. Centar broji 12 stalno zaposlenih osoba, a kroz prostorije dnevno prolazi više od 35 stranaka. Zahvaljujući ovom projektu bit će izvedeni prioritetni radovi, kako bi se osigurali uvjeti za daljnji rad ustanove.