Potpisani ugovori o rekonstrukciji i asfaltiranju puteva u mjesnim zajednicama u Općini Žepče

Jučer su prostorijama Općine Žepče potpisani ugovori o nabavci radova na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva u mjesnim zajednicama u općini Žepče.

Ugovor su potpisali Općinski načelnik Mato Zovko i direktorica preduzeća Dobojputevi d.d. Doboj Jug Saća Prnjavorac. Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Vlade Zeničko-dobojskog pružila je podršku Općini Žepče u navedenom projektu.

Ukupna vrijednost projekata je 676.675,57 KM a rekonstrukcije i asfaltiranja puteva obuhvatit će mjesne zajednice MZ Lupoglav i MZ Vinište, MZ Orahovica, MZ Globarica, MZ Lug-Brankovići i MZ Lug, te MZ Goliješnica, MZ Donja Ozmica, MZ Ljubatovići i MZ Čusto Brdo.

Navedena vrijednost će se sufinansirati i to na način da će 645.000 KM biti isplaćeno iz sredstava Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Vlade Zeničko-dobojskog kantona a iznos od 31.675,57 KM finansirati će se iz Budžeta Općine Žepče.

Još jedan ugovor potpisan jučer, a riječ je o Ugovor o rekonstrukciji i asfaltiranju puteva u mjesnim zajednicama Papratnica i Bistrica između Općine Žepče i poduzeća Dobojputevi d.d. Doboj Jug.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 64.005,11 KM. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinansirati će ovaj projekt sa 50.000 KM, a preostali iznos od 14.005,11 KM financirati će se iz proračuna Općine Žepče.