Pozitivna iskustva učesnika druge radionice “Mladi i mediji”

Na drugoj radionici u okviru projekta “Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo” koji je podržala Telemach fondacija kroz Program regionalnih grantova za 2023. godinu učestvovalo je oko 15 učesnika, a projekat implementira Z Portal.

Radionica je održana danas u prostorijama Cozy Huba, a naše učesnice Elma Višća i Adna Buljubašić odlučile su podijeliti svoje iskustvo.

Foto: Ajdin Hodžić, Jasmin Delić, Eldar Hasičić

Elma Višća: “Dosadašnje iskustvo mi se jako dopalo. Prije svega osjećam se jako prijatno i opušteno, atmosfera je predivna. Pored toga imamo priliku naučiti dosta novih stvari sa kojim nisam imala priliku ranije da se susrećem, niti da učim u školi o takvim stvarima. Ne obrazujemo se toliko dovoljno u aspektu medija u odnosu na to koliko su zastupljeni u svijetu. Veoma je važno biti upućen u taj svijet medija kako bi mogli raspoznati lažne i tačne informacije, ono što je korisno ili pak ne…

Pozitivne utiske sa današnje radionice dijeli i Elmina kolegica Adna Buljubašić.

Adna Buljubašić: “Stečeno znanje i prijatelji koje sam upoznala su uljepšali itekako ovu radionicu. Svojim vršnjacima bih preporučila ovakav tip radionice jer mladi danas trebaju biti svjesni utjecaja medija i same odgovornosti koje snose. Zahvaljujemo se našim učesnicama koje su se odazvale na poziv i podijelile svoje lično iskustvo.

Autori: Adna Husić, Džejlana Šušić i Lejla Hamidić