Poziv za prijave na radionice „Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo“

Udruženje za informisanje i afirmisanje građana „Z-Media“ objavljuje javni poziv za učešće u projektu „Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo“ koji je kroz Program regionalnih grantova podržala Telemach fondacija.

Poziv je otvoren za mlade s prostora Zavidovića, a koji žele da nauče više o građanskom novinarstvu i procesu nastanka medijskog sadržaja.

Program se sastoji od četiri edukativne radionice, grupnog i praktičnog rada, te mentorstva za učesnike, koji će imati priliku da svoje sadržaje objavljuju na Z Portalu – najčitanijem online mediju u Zavidovićima.

Tokom radionica, mladima će se predstaviti pojam građanskog novinarstva, kao i cjelokupan proces od prikupljanja informacije do njene obrade i plasiranja u javnosti, ali i druge važne komponente medijskog rada poput standarda profesionalnog izvještavanja, autentičnosti i vjerodostojnosti sadržaja te sticanja povjerenja čitaoca.

Prijave na program su moguće putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici, a prve dvije radionice će već biti održane u mjesecu junu, dok su tokom jula i augusta planirane praktične aktivnosti kao i preostale dvije radionice. Broj učesnika je ograničen!

Projekat „Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo“ je jedan od 11 projekata koje je podržala Telemach fondacija kroz Program regionalnih grantova za 2023. godinu, a na poziv je apliciralo više od 100 organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.