Poznati finalisti Drugog novogodišnjeg turnira u Zavidovićima [FOTO]

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima odigrano polufinale Novogodišnjeg malonogometnog turnira “Zavidovići 22/23” u organizaciji NK Krivaja.

Nakon više od dvije sedmice takmičenja u grupama i utakmica nokaut faze, turnir na kome je učešće uzelo skoro 40 ekipa je došao do same završnice, a sutra ćemo saznati i ime ovogodišnjeg pobjednika.

U večerašnjim susretima polufinala gledali smo izuzetno neizvjesne duele, te su oba finalista odlučena poslije izvođenja penala.

Ekipa WEBER Montage SI je povela protiv AE Design Graz golom Hajrudina Čamdžića u prvom poluvremenu, ali je već poslije desetak minuta u nastavku upala u probleme kada je brzo iskoristila bonus.

AE Design to znalački koristi, te u dva navrata uspijeva izboriti prekršaj protivnika i priliku da pogodio s 10 metara. Prvu priliku su propustili, ali je Bajro Spahić iskoristio drugi deseterac svoje ekipe i tako poravnao na 1:1, što je bio konačan rezultat.

Pobjednika su odlučivali penali, a uspješna je bila ekipa WEBER Montage SI s 2:1 u penal seriji čime je osigurala prvu večerašnju kartu za finale.

Isti scenario smo gledali i u drugom polufinalu. MNK Bistrica je stigla do ranog vodstva protiv Autosalona Piri pogotkom Igora Rašića, a nakon čega je propustila i nekoliko dobrih prilika. U drugom poluvremenu Bistrica je ispucala bonus, što dvije minute do kraja koristi Elmin Alić koji pogađa iz deseterca za 1:1 i vodi utakmicu u penal seriju.

Uz dvije dobra odbrane golmana, Autosalon Piri je slavio također s 2:1 poslije penala, te tako zakazao sutrašnje finale s ekipom WEBER Montage SI.

Kao što je to bio slučaj i večeras, Z Portal će i sutra direktno prenositi utakmice finalne večeri putem svoje Facebook stranice.