Praktično iskustvo za učesnike treće radionice “Mladi i mediji”

Danas je u Cozy Hubu u Zavidovićima održana treća radionica programa građanskog novinarstva, a koji organizuje Z Portala kroz projekat “Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo”, podržanog od strane Telemach fondacija Programom regionalnih grantova za 2023. godinu.

Mladi koji su odlučili svoje slobodne vrijeme provesti u neformalnom obrazovanju imali su priliku da stečena znanja tokom prethodne dvije radionice primjene na praktičnim zadacima, te su radili na pripremi vlastitih sadržaja.

Osim navedenog, radionicu je posjetio i Harun Mehanović, Zavidovićanin koji živi u Luksemburgu i koji se bavi kreiranjem sadržaja za blizu 200 hiljada pratioca. Uz korisne savjete za rad i svakodnevnu motivaciju on im je “poslužio” i za praktičan primjer intervjua, a koji će uskoro biti objavljen na našem portalu.

U narednom periodu Z Portal će objaviti mnogobrojne članke i priloge koje su pripremili učesnici radionica, a projekat će trajati do mjeseca augusta kada je planirana dodjela certifikata polaznicima.