Predstavljen Ivica Obrvan, novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan danas se obratio javnosti, a pored njega riječ su dobili i predsjednik RS BiH Mensur Sinanović kao i član Upravnog odbora RSBiH Asim Šahman.

Najkraće rečeno, mi smo jednoglasno zauzeli stav. Morali smo preudzeti neke mjere, jer se nalazimo u procesu kvalfikacija za Euro, a mi smo jedinstvenog stava bili da želimo da se kvalifikujemo na to prvenstvo. Vjerujem da će gospodin Obrvan kvalitetno raditi i nadamo se da ćemo 14. marta u Bugojnu, zajedno se radovati pobjedi protiv Austrije“, kazao je predsjednik RSBiH Mensur Sinanović.

Hvala ljudima iz UO RSBiH na povjerenju i počašćen sam da preuzem reprezentaciju BiH. Osobno smatram da ako imate priliku da preuzmete reprezentaciju, a strani ste državljanin, da je to velika čast. Kontakta je bilo posljednjih mjeseci i napravili smo dogovor s ciljem da podignemo nivo igara, da se pokušamo plasirati na Euro. Situacija je složena, a u sportu je tako da se mora raditi na narednim utakmicama. Vjerujem u ovu reprezentaciju, mogu obećati rad i red. Očekujem da ću dati svoj doprinos BiH, u nedjelju nas očekuje jaka utakmica i nadam se najboljem“, istakao je novi selektor Ivica Obrvan.

Gledao sam i puno tih utakmica, ne samo u ovim kvalifikacijama. Vrlo malo vremena nam ostaje za pripreme. Moramo porazgovarati na planu igre, odgovornostima u igri, podijeliti uloge između svih igrača. Imamo problema sa odazivom ponajboljih igrača. Marko Panić je odsutan zbog trudnoće svoje žene. Žao mi je što ga nema, jer igra sjajnu sezonu. Imamo problem s Ivanom Karačićem, jer je Izrael zatvorio granice, pa ćemo čekati. Vjerujem da ćemo se uspješno pripremati za reprezentaciju Austrije. Oni su igrali Svjetsko prvenstvo slabije, nego Euro ranije. Imaju sličnu okosnicu ekipu sada. Dobro sam ih azanalizirao dosad, ali imamo još vremena. Imaju nekoliko povratnika u reprezentaciju, kao što je Janko Božović. Reprezentacija nam je poznata, sve u svemu bit ćemo spremni“, dodao je Obrvan.

Novi selektor je kazao da će danas po dolasku reprezentativci obaviti prvi trening, iako roster neće biti kompletan, a do petka ujutro su u Sarajevu, nakon čega putuju u Bugojnu gdje imaju dva treninga te utakmicu u nedjelju, prenosi Oslobođenje.

Nakon što je objavio širi spisak u prethodnim danima, Obrvan je prije nekoliko dana skratio isti na 20 igrača, a čine ga: Benjamin Burić (Flensburg), Nebojša Bojić (Riko Ribnica), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Alen Ovčina (Sloboda), Haso Ćosić (Maglaj), Senjamin Burić (PPD Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Edo Mehinagić (Maglaj), Ivan Karačić (Maccabi), Josip Perić (Eurofarm), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj) i Neven Stjepanović (Eurofarm).