Premijerka Mehmedić i ministri Vlade ZDK posjetili Grad Zavidovići

Premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić, zajedno s ministrima Vlade ZDK, danas je boravila u prvoj službenoj posjeti Gradu Zavidovići.

U zgradi Gradske uprave održan je sastanak sa Gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem i njegovim pomoćnicima.

Gradonačelnik Hašim Mujanović gostima je poželio dobrodošlicu, te ih upoznao o aktivnostima koje je sa nadležnim službama provodio u proteklim godinama, a što je od značaja za unapređenje uslova života građana Zavidovića.

Razgovarano je o realizovanim projektima u saradnji s Vladom Zeničko-dobojskog kantona kao i o započetim projektima za čije okončanje je potrebna snažnija podrška ovog nivoa vlasti.

Posebno je naglašena izgradnja vodovodnih sistema u nekoliko naselja i mjesnih zajednica, bolja posvećenost uređenju regionalnih puteva iz nadležnosti Kantonalne direkcije za ceste, kao i potreba za unapređenjem privrednih uslova kroz izgradnju i uređenje novih poslovnih zona.

Premijerki i ministrima prezentovan je i dokumentarni film o nastanku i razvoju Zavidovića kroz historiju. U dokumentarnom filmu su prikazane znamenitosti grada i prirodna bogatstva kojima Zavidovići raspolažz.

Premijerka Mehmedić izrazila je spremnost i opredjeljene ovog saziva Vlade Zeničko-dobojskog kantona da odlučno podrži razvojne projekte u Gradu Zavidovići, u cilju prevazilaženja određenih poteškoća, a sve kako bi građani Zavidovića i Zeničko-dobojskog kantona imali kvalitetnije životne uslove.

Premijerka Amra Mehmedić izrazila je želju da posjeti Spomen-obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, te su se delegacije uputile na ovo Spomen-obilježje. Polaganjem cvijeća odana je počast šehidima i poginulim borcima iz prethodne agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Zatim je uslijedila i posjeta Spomen sobi 1992-1995. godine.

Nakon toga uslijedio je obilazak proizvodnih pogona „Krivaja – Tvornica montažnih kuća“ d.o.o. Zavidovići. Vlasnici ovog uspješnog Privrednog društva prezentovali su primarnu proizvodnju kao i planirane aktivnosti u narednom periodu u cilju povećanja obima poslovanja, poboljšanja uslova rada uposlenicima, kao i mogućnostima otvaranja dodatnih radnih mjesta.