Prezentovan projekat izgradnje Gradske arene u Zavidovićima

Danas je u kabinetu Gradonačelnika Zavidovića održan sastanak na kojem je prezentovan projekat izgradnje Gradske arene Zavidovići sa pratećim sadržajima.

Idejni projekt je prezentovao arhitekta Adnan Haćimić, koji je u prethodnom periodu u saradnji sa predstavnicima RK Krivaja i gradonačelnikom Hašim Mujanovićem radio na izradi idejnog rješenje.

Pomenuti kompleks bi se gradio na zemljištu u vlasništvu RK Krivaja, te bi zadovoljavao najveće standarde. Projekat bi bi bio sastavljen od četiri segmenta: sportske dvorane koja bi primala preko 1200 gledalaca i koja bi ispunjavala sve uvjete za utakmice vrhunskog nivoa, zatvorenog bazen, koji bi se koristio za rekreaciju i plivanje, modernog shopping centra s poslovnim prostorima i podzemnim garažama.

Sastanku su u svojstvu predstavnika RK Krivaja prisustvovali delegati skupštine Mensur Sinanović i Zijad Omerović, te članovi Upravnog odbora Adnan Mešić, Ramiz Latifović i Haris Galijašević.

Kako je navedeno, u narednom periodu RK Krivaja će u saradnji sa Gradskom upravom pokrenuti korake koji bi doveli do realizacije ovog kapitalnog projekta za Zavidoviće.

Prisutni su usvojili zajednički zaključak da bi ovo bio jedan od najvećih projekata u historiji Zavidovića, te kako se nadaju da će sve državne institucije BiH, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona, gradski vijećnici i istaknuti privrednici podržati ovaj projekat.