Prijavljeno 10 narušavanja javnog reda i mira u ZDK tokom jučerašnjeg dana

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 navrata tokom jučerašnjeg dana. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U dežurnu službu Policijske stanice Nemila je prijavljeno od strane lovočuvara Lovačke organizacije „Zmajevac“ Zenica, da su lica G.I. i H.I. lica iz Zenice, dana 28. 1. 2021. godine, oko 14 sati, u mjestu Bistričak, izvršila krivično djelo protuzakoniti lov, kada su izvršila odstrjel divljači. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

U srijedu (10. 2.) u 02:20, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratila K.L. iz Visokog i tom prilikom prijavila da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke „Ford Fiesta”, registarskih oznaka M92-O-930, vlasništvo iste. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko. Na mjestu požara je u jutarnjim satima izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko, uz angažovanje inspektora za zaštitu od požara Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U 04:30, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.E. iz Visokog, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo.

Sinoć u 19 sati, u ulici 27. juli, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „SEAT“ kojim je upravljalo lice K.A. rođeno 1982. godine, iz Kaknja, dok su se u vozilu nalazila još dva lica. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.