Prilog FTV-a: Titula prvakinja prezimila u Zavidovićima

Federalna televizija snimila je prilog o ŽRK Krivaja iz Zavidovića, a u povodu osvajanja titule jesenjeg prvaka Premijer lige BiH.

Krivajašice su još jednom pokazale da se Zavidovići s pravom nazivaju gradom rukometa, a ekipa sastavljena od rukometašice koje su ponikle u ŽRK Krivaja i koju s klupe predvodi proslavljeni zavidovićki rukometaš Adnan Bašić je prvi dio sezone završila sa samo jednim porazom i devet pobjeda, što je bilo dovoljno za čelo tabele Premijer lige BiH.

Imali smo takav raspored da su nam kući dolazile sve ekipe koje pretenduju ove godine na titulu, od Gruda, Borca, Mire… Imali smo možda sreću što smo te utakmice igrali kući, mada smo se pribrojavali. Na stranu smo išli ekipama gdje smo mislili da smo tu negdje, međutim mi smo tu na strani superiorni pobijedili od 5 do 12 razlike“, skromno je bio trener Bašić.

O timskom duhu i odličnoj atmosferi koja prevladala u timu su govorile igračice Krivaje, a koje su potvrdile i da se ne plaše igrati protiv najvećih favorita.

Izdvojila bih Borac i Grude, nekako protiv njih je najveći adrenalin. I na klupi smo navijali i igračice na terenu su davale sve od sebe i sve smo bile složne“, rekla je Amina Bukvić, igračica ŽRK Krivaja.

Pored toga što smo u dvorani svaku noć zajedno, mi se družimo i privatno svako dan. Jednostavno dijelimo ta mišljenja i oko drugih ekipa i drugih igračica i jako nam je lijepo kad se družimo i kad smo zajedno“, rekla je golmanica Sajra Hamurović.

Mi smo jedna od najmlađih ekipa i ovo je jedna intrigirajući rezultat za ovu ekipu zbog toga što je većim dijelom popunjena domaćim igračicama, tako da možemo reći da smo jedna od najperspektivnijih mlađih ekipa koja bilježi sjajne rezultate i koja će bilježiti rezultate koji će intrigirati javnost“, dodala je Ilma Mehanović.

Video prilog FTV-a možete pogledati u nastavku.