Prognoza vremena: Blagi pad temperature u danima pred nama

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar je slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni.

Dnevna temperatura je od 32 do 38, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno i do 40 °C.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi praćeni grmljavina su mogući u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Poslije podne povremeno jaki do olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim područjima Bosne očekuje se jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

U četvrtak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab sjevernih smjerova, a jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 21, dok će dnevna temperatura iznositi od 21 do 27, na jugu do 31 °C.