Prognoza vremena: Danas i sutra oblačno s kišom, u nedjelju sunčano

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padavine su očekuju na području Hercegovine.

Vjetar je slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Sutra će također u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Uz pad temperature zraka u poslijepodnevnim i večernjim satima u višim područjima će početi da pada i snijeg. Vjetar će biti umjerene jačine, prije podne južnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 16°C.

Za nedjelju se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, a krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka se prognozira većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 14°C.

I za ponedjeljak se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka se može očekivati većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.