Prognoza vremena: Danas i sutra preteženo oblačno s pljuskovima

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. U Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i jugu Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U nedjelju će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskove sw grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom se očekuje između 19 i 24°C, a na jugu zemlje do 28°C.