Prognoza vremena: Danas i sutra pretežno oblačno, u nedjelju sunčano

Jutros je na sjeverozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku zemlje oblačno sa kišom u većini područja.

Danas će u Krajini biti pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku zemlje oblačno uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana. Prije podne kiša je u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, a poslije podne i tokom dijela večeri na istoku i jugoistoku Bosne, Vjetar je slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 25°C.

Sutra će u centralnim i istočnim područjima Bosne biti pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom poslijepodneva. U jutarnjim satima kiša je moguća na istoku i jugoistoku Bosne. Poslije podne slaba i rijetki lokalni pljuskovi ponegdje u centralnoj i istočnoj Bosni. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 17 do 24, na jugu do 28°C.

Za nedjelju se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će jutarnja temperatura zraka biti od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost će biti u ponedjeljak. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.